Stichting Leeszaal Vreewijk

< Terug naar overzicht

Stichting Leeszaal Vreewijk

Stichting Leeszaal Vreewijk is al ruim 7,5 jaar een stabiele sociale en culturele factor in de wijk waarbij we naast het gratis aanbieden van onze doorgeefboeken ook een warme plek zijn voor een praatje en het volgen van een lezing. Dit alles wordt gerund door een grote groep vrijwilligers.

  • Rotterdam
  • Alleenstaanden, Gezinnen, Jongeren, Kinderen, Nieuwkomers, Ouderen, Sociaal ondernemers
  • Dagjes uit en vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling en onderwijs, Speciale bijdragen
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

Om de Leeszaal heen is een hechte sociale gemeenschap ontstaan in de wijk en daarbuiten. Voor de 35 actieve vrijwilligers is de Leeszaal een plek waar nuttig werk kan worden gedaan, waar sociale contacten worden opgedaan en onderhouden, en waar soms geoefend of voorbereid wordt voor (opnieuw) toetreding tot betaald werk. Voor onze bezoekers is de Leeszaal een behaaglijke plek waar betaalbaar toegang wordt geboden tot cultuur en informatie. Even belangrijk is daarbij het sociale aspect. Bezoekers zijn bekend bij de Leeszaal, en vormen aldus een gemeenschap. Door het samen delen van boeken en aanverwanten ontstaat vanzelf ook samenhang tussen bewoners die elkaar anders niet zouden ontmoeten. Leeszaal Vreewijk heeft door haar succes behoefte aan voldoende ruimte om haar bezoekers een fijne plek te kunnen bieden, en om boeken te ontvangen, verwerken en uit te stallen. Daarvoor huren wij twee winkelpanden aan de Groenezoom tegen commerciële huren.

Boekenlegger-2023-modellen
Boekwinkeltjes-logo1

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

Stichting Leeszaal Vreewijk

Groenezoom 275B
3075 GE Rotterdam

Contactgegevens

Wendy de Jong
info@leeszaalvreewijk.nl
0638329966