Stichting De Haven

Stichting De Haven is er voor moeders, dochters en zussen in de seksindustrie. De Haven biedt veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma op maat. De Haven zoekt deze (voornamelijk) vrouwen op en is respectvol present als stoppen geen optie is.

  • Den Haag
  • Alleenstaanden, Gezinnen, Nieuwkomers, Ouderen, Sociaal ondernemers
  • Advies, ondersteuning en diensten, Dak- en thuisloosheid, Financiële en administratieve hulp, Gezondheid en welzijn, Persoonlijke ontwikkeling en onderwijs, Werk en beroep
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

Door financiële steun ondersteunt De Haven vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Zo namen er in 2021 117 vrouwen deel aan het uitstapprogramma. Eén van deze vrouwen was Susie. Maatschappelijk werker Henriëtte begeleidde Susie en vertelt: "Zij is in 2021 uit de prostitutie gestapt. Sinds haar vijftiende heeft ze vast gezeten in de prostitutie. In een van de eerste gesprekken was ze heel wantrouwig. Ze durfde mij niet aan te kijken. Inmiddels hebben we een vertrouwensband opgebouwd. Ze komt iedere week langs en ze heeft grote stappen gezet. Ze is gestopt en zegt heel bewust: ‘Het komende half jaar gebruik ik om te leren.’ Ze heeft zich ingeschreven voor de taalles, gaat naar de bibliotheek om te studeren, volgt rijlessen, gaat naar de sportschool en leert fietsen. Ze durft dingen te doen die ze een half jaar geleden nog niet kon.

Stichting-De-Haven_Licht_Still-01
Stichting-De-Haven_Licht_Still-02
Stichting-De-Haven_Licht_Still-03
Stichting-De-Haven_Licht_Still-04
Stichting-De-Haven_Licht_Still-05
Logo-De-Haven-def-JPG

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

Stichting De Haven

Hooftskade 91
2526KB Den Haag

Contactgegevens

Miranda Ockerse
miranda@dehaven.nl
0627213546