Stichting B for You

Wij zijn een mentorprogramma dat zich richt op gerichte, duurzame talentontwikkeling van kwetsbare kinderen in Rotterdam die vitamine A(andacht) en vitamine R(elatie) nodig hebben. Wij richten op wat kinderen kunnen om zich te ontplooien d.m.v. de inzet van vrijwillige mentoren.

  • Rotterdam
  • Jongeren, Kinderen, Nieuwkomers
  • Creatieve initiatieven, Dagjes uit en vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling en onderwijs, Speciale bijdragen
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

Wij komen achter de voordeur bij ca 250 kinderen per jaar en zien de armoede die er soms is. Zo zorgen wij dat als mentoren constateren dat er financiele problemen zijn dat er gericht wordt doorverwezen, en soms zelf in actie komen bijvoorbeeld met schoolspullen en 2e hands laptops die we beschikbaar kregen. Omdat de thuissituatie zodanig kan veranderen, zeker in geval van armoede, heef dat dit invloed heeft op de sociale ontwikkeling en de schoolprestaties van kinderen. De realiteit is dat de armoede toeneemt. Deze stijging van armoede zorgt ervoor dat meer gezinnen in de problemen komen hetgeen ook effect heeft op de kinderen van dat gezin. Kortom het aantal aangemelde kinderen dat gebaad is bij een mentor stijgt daardoor. Juist omdat we ons breder richten op hoe zij zich staande houden en vooruit blijven kijken. Om aan de stijgende behoefte aan mentoren te kunnen voldoen kunnen wij extra financiële middelen goed gebruiken

omslagfotoFacebook
DiegoenKeesJAn
Saskia-Isidora-Noah-en-Isaac-Barrette
10

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

Stichting B for You

Bergsingel 271
3037 GW Rotterdam

Contactgegevens

Wilma Gillis-Burleson
info@stichtingbforyou.nl
010-2857825