SKIN-Rotterdam

SKIN-Rotterdam is er voor de christelijke internationale gemeenschappen in Rotterdam e.o. Waarom? Omdat deze van grote waarde zijn voor elkaar, voor ‘autochtone’ kerken en voor de (Rotterdamse) samenleving als geheel. Veel van de kerken ondersteunen mensen in armoede met noodhulp en mentale hulp.

  • Rotterdam
  • Alleenstaanden, Gezinnen, Nieuwkomers
  • Advies, Dak- en thuisloosheid, Levensmiddelen en consumptiegoederen, ondersteuning en diensten
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

Internationale en migrantenkerken in Rotterdam geven noodhulp aan mensen in hun omgeving die het echt nodig hadden. Behalve voedsel uitdelen hebben ze geklust, woningen ingericht, zieken bezocht en soms zelfs tijdelijk onderdak gegeven aan mensen zonder dak boven hun hoofd. We kregen veel reacties: van gezinnen die eindelijk de juiste kleren voor de kinderen konden kopen, mensen die weer een warme maaltijd konden bereiden of een winterjas konden aanschaffen. “Iedere vrijdag worden, zover er middelen zijn om boodschappen te doen, voedselpakketten gemaakt voor minimaal 25 gezinnen. Soms is het iets meer, dat hangt af van tijdelijke aanmeldingen. Het zijn mensen uit de wijk. Ze vertellen me dingen die ze tegen niemand durven te vertellen uit angst. Het is aangrijpend.” In het afgelopen jaar werden 900 gezinnen bereikt. De vraag neemt toe. Kerken betalen dit vaak met eigen middelen, maar de vraag wordt steeds groter.

voedsel-uitdelen-f
uitdeelkast

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

SKIN-Rotterdam

Hang 10
3011GG Rotterdam

Contactgegevens

Karin de Schipper
Karin@skinrotterdam.nl
06 81 69 16 70