Shareaty

Shareaty strijdt tegen armoede en voedselverspilling door voedseloverschotten te verdelen onder sociale keukens die maaltijden maken voor mensen die minder te besteden hebben. Zo werken we aan een circulaire en sociale voedselketen en voorkomen we onnodige CO2-uitstoot.

  • Rotterdam
  • Alleenstaanden, Gezinnen, Jongeren, Kinderen, Nieuwkomers, Ouderen, Sociaal ondernemers
  • Financiële en administratieve hulp, Gezondheid en welzijn
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

Shareaty haalt voedseloverschotten in Rotterdam en omstreken op en levert deze aan wijkcentra, daklozenopvang en andere sociale voedselinitiatieven voor mensen die in voedselarmoede leven. Sinds onze oprichting is 425.000 kilo voedsel gered (dit staat gelijk aan 1.125.000 kilo CO2-reductie), waarmee ruim 675.000 maaltijden zijn klaargemaakt. Helaas neemt de armoede toe in Nederland, waarmee ook de vraag naar voedsel(overschotten) stijgt. De komende jaren willen we in Rotterdam en andere grote steden toewerken naar een voedselhub, zodat we onze opslag- en koelcapaciteit kunnen vergroten. Ons doel: jaarlijks 1 miljoen maaltijden realiseren en 1,5 miljoen kilo CO2 reduceren in 2027. Elke bijdrage is welkom, klein of groot.

Infographic-Q4-2022
ophalen-mangos
maaltijdbox_met_kippenvleugels
Prinsenhof-tijdens-corona-1024x576
foto-Berend-Food100-1024x667
Shareaty-logo

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

Shareaty

Kooikerweg 28
3069 WP Rotterdam

Contactgegevens

Berend Maten
berend@shareaty.nl
010-8209776