Rode Kruis Rotterdam-Rijnmond

< Terug naar overzicht

Rode Kruis Rotterdam-Rijnmond

Wij zijn er voor de duizenden mensen die (plots) in voedselnood leven, voor de mensen zonder dak boven het hoofd, voor mensen die geen vervoer van of naar het ziekenhuis hebben, voor mensen die zelf niet naar de supermarkt kunnen om boodschappen te doen en nog veel meer. Voor eenieder in nood.

  • Rotterdam
  • Alleenstaanden, Gezinnen, Nieuwkomers, Ouderen, Sociaal ondernemers
  • Dak- en thuisloosheid, Gezondheid en welzijn, Kleding en uitrusting, Levensmiddelen en consumptiegoederen, Persoonlijke ontwikkeling en onderwijs, Speciale bijdragen
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

Met extra financiële steun kunnen we onze verschillende projecten op het gebied van armoede in Rotterdam beter uitvoeren. Zo kunnen we onze voedselhulp uitbreiden. Momenteel delen we maandelijks 4000 boodschappenkaarten uit aan meer dan 1400 huishoudens. Daarnaast kunnen we meer onderdak verlenen aan mensen die tussen wal en schip vallen. Meer Heldin-cursussen geven aan vrouwen in een kwetsbare positie. Meer kwetsbare mensen vervoeren naar hun zorgafspraak. Meer mensen helpen met hun hulpvragen bij onze Humanitaire Helpdesk in het centrum van Rotterdam. Samen met onze samenwerkingspartners creëren we een samenleving waarin hulpvragers op een structurele manier geholpen worden.

MIKL20231017_1039
Vrijwilligers in actie
RK0030164-scaled
steun-van-de-overheid-ja-en-toch-komen-rotterdammers-niet-rond-het-kost-veel-energie-om-weinig-geld-te-hebben

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

Rode Kruis Rotterdam-Rijnmond

Mauritsweg 37
3012JV Rotterdam

Contactgegevens

Thijs Heesters
theesters@redcross.nl
0620423554