House of Hope

Wij ondersteunen bewoners in Rotterdam-Zuid die gebukt gaan onder armoede, eenzaamheid en gebrokenheid. Wij bieden een toegankelijke, hoopvolle en familiaire plek. We zijn langdurig aanwezig in de wijk en bouwen aan warme en duurzame relaties. Onze christelijke waarden zijn daarin richtinggevend.

  • Rotterdam
  • Alleenstaanden, Gezinnen, Kinderen, Ouderen
  • Advies, ondersteuning en diensten, Creatieve initiatieven, Dagjes uit en vrije tijd, Dak- en thuisloosheid, Financiële en administratieve hulp, Gezondheid en welzijn, Kinderen en jeugd, Kleding en uitrusting, Levensmiddelen en consumptiegoederen, Sport en recreatie, Werk en beroep
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

Binnen het project 'Gezin centraal' kunnen we gezinnen intensiever begeleiden. Hierbij krijgen gezinnen wekelijks tot tweewekelijks begeleiding van een maatschappelijk werker om de huidige situatie te stabiliseren of te verbeteren. Tevens participeren een of meerdere gezinsleden bij een ontmoetingsactiviteit en bieden we huiswerkbegeleiding aan voor de kinderen waar dat nodig is. Ook proberen we vrijwilligerswerk aan te bieden, zodat ouders een dagbesteding hebben. Per gezin is het maatwerk en kijken we wat het gezin nodig heeft. Het doel hiervan is dat we gezinnen stabiliseren, duurzaam uit de armoede begeleiden en voorkomen dat er terugval plaatsvindt.

Hoofdstuk-2.5.1
Hoofdstuk-2.8
Vrij-te-plaatsen-7
Hoofdstuk-1.3.1
Hoofdstuk-2.4.2

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

House of Hope

Bas Jungeriusstraat 254B
3081 VS Rotterdam

Contactgegevens

Corine de Jong
corine.dejong@houseofhope.nl
06-34125650