Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

< Terug naar overzicht

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam biedt snelle hulp aan Rotterdammers die te maken hebben met een acute financiële noodsituatie. Met een klein team worden jaarlijks 4.000 aanvragen om financiële steun beoordeeld en 3.500 noodsituaties opgelost. Als het nodig is binnen 24 uur.

  • Rotterdam
  • Alleenstaanden, Gezinnen, Jongeren, Kinderen, Nieuwkomers, Ouderen
  • Dagjes uit en vrije tijd, Dak- en thuisloosheid, Financiële en administratieve hulp, Gezondheid en welzijn, Kinderen en jeugd, Kleding en uitrusting, Levensmiddelen en consumptiegoederen
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

19% van alle Rotterdamse huishoudens leeft in armoede. Bij ingrijpende life events of een financiële tegenvaller gaat het dan vaak mis. Met een eenmalige gift lossen wij de acute problemen van Rotterdammers in een financiële crisissituatie op én zorgen we voor perspectief in de situatie: We zorgen ervoor dat:  een kind kan slapen in een eigen bed, waardoor zijn schoolprestaties vooruitgaan  een gezin weer een koelkast heeft, waardoor de boodschappen vers blijven  een moeder van erge kiespijn wordt afgeholpen, waardoor ze weer kan zorgen voor haar kinderen  een ouder echtpaar in een warm huis woont, omdat de afsluiting van energie wordt voorkomen  een jongere in een jeugdinstelling zijn opleiding kan afmaken  een gezin met vier kinderen weer kan wassen, omdat de kapotte wasmachine is vervangen Sinds enkele jaren wordt FBNR geconfronteerd met een groei in het aantal aanvragen. Om nog meer Rotterdammers in nood te kunnen helpen hebben we uw bijdrage hard nodig!

0511-kopie
de-hoerenloper-kopie
Mother,And,Daughter,Sitting,On,A,Mattress,Looking,Sad
Worried,Girl,Looking,At,The,Almost,Empty,Fridge,Due,To
Upset,Young,Parents,And,Their,Daughter,Outside,Their,Home.divorce,,Homelessness,

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Meent 106
3011 JR Rotterdam

Contactgegevens

Suzanne Davis
s.davis3@rotterdam.nl
06-53537471