Dona Daria

Dona Daria is het Centrum voor Emancipatie, Participatie en Maatschappelijke Inclusie in Rotterdam. Wij zijn het aanspreekpunt voor professionals, gemeenten, zelforganisaties, vrijwilligers en inwoners die zich bezighouden met vraagstukken op deze thema’s.

  • Rotterdam
  • Sociaal ondernemers
  • Gezondheid en welzijn
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

Afgelopen jaar werkte we o.a. aan: Mannenemancipatie door met mannen aan de slag te gaan als het gaat om een eerlijkere verdeling van arbeid en zorg, met Emancipator. Met Rotterdammers in dialoog over seksueel geweld en empowerment na de voorstelling VIES, samen met LUSU en Rutgers. Met jongeren in gesprek, samen met onze onze jongerenafdeling SPACE en WMO Radar. We bespraken we het effect van de pandemie op het leven van lhbtiq+ jongeren met zo’n 400 sociale professionals op Focusdag. Ook in Europa zijn we actief en richten we ons op inclusie, b.v. het Erasmus+ project. Aandacht voor Femicide o.a. als actieve partner tijdens Orange The World. We werkten aan de acceptatie seksuele diversiteit. Hoe werk je als professional cultuursensitief en welke uitdagingen kom je tegen op het gebied van LHBTIQA+ acceptatie en hoe die te vergroten, samen met Gemeente Rotterdam. We werken al 12 jaar samen met de Nigeriaanse organisatie UNP op thema vrouwenemancipatie. SPACE maakte Kleurrijk & Succesvol, podcast waar jongeren hun rolmodellen interviewen over succes, ondanks racisme, seksisme o.a. met Olcay Gulsen, Typhoon, Tijn de Jong en Fernando Halman. We zetten ons in voor het versterken van economische zelfstandigheid bij vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld door project de Nieuwe Toekomst. Daarnaast hadden we ook activiteiten onder de vlag Unboxing Rotterdam, vervulden we een trekkersrol bij Zelfbeschikking & Verblijfsrecht.

Dona-daria-1-VIES
Dona-Daria-2-Focusdag
Dona-Daria-3-Workshop-acceptatie-seksuele-diversiteit
Dona-Daria-4-Kleurrijk-podcast-Typhoon
Dona-Daria-5-Platform-zelfbeschikking

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

Dona Daria

Gerard Scholtenstraat 129
3035SJ Rotterdam

Contactgegevens

Patricia Ooms
p.ooms@donadaria.nl
010-465 92 96