De Gaarkeuken van Rotterdam

< Terug naar overzicht

De Gaarkeuken van Rotterdam

De Gaarkeuken van Rotterdam biedt van een gezonde maaltijd om zowel armoede als eenzaamheid tegen te gaan. Met een gevarieerd tweegangen menu draagt de Gaarkeuken bij aan de gezondheid van Rotterdammers met een klein budget. Ook andere bewoners uit de wijk zijn welkom om aan te schuiven aan tafel.

  • Rotterdam
  • Alleenstaanden, Gezinnen, Jongeren, Kinderen, Ouderen
  • Gezondheid en welzijn, Levensmiddelen en consumptiegoederen
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

In onze keukens in Feijenoord en de Provenierswijk bereiden we momenteel ca 25.000 maaltijden per jaar, waarvan we er zo'n 60% weggeven aan Rotterdammers met een dunne beurs. Het aantal aanvragen neemt helaas sterk toe en zal naar verwachting in 2023 nog sterker stijgen. Om extra maaltijden beschikbaar te kunnen stellen hebben we dan wel extra inkomsten nodig. Kostprijs per maaltijd is € 5,=. Voor € 500,= kunt u dus 100 maaltijden extra weggeven, dat zijn er 2 per week. Verder beschikken we over een bestelauto (diesel) van ruim 11 jaar oud en bijna 250.000 km op de teller. We zijn bang dat die er binnenkort helemaal mee stopt. Dan hebben we een groot probleem, want we hebben een bestelauto echt nodig om: 1) Donaties in natura (voedingsproducten) op te halen bij bedrijven die het ons schenken 2) Distributie te organiseren tussen de verschillende keukens en wijkrestaurants.

202203_Clara-Sies_EenVandaag-375x210
Het-Geheim-van-Feijenoord-375x210

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

De Gaarkeuken van Rotterdam

Oranjeboomstraat 313
3071 SR Rotterdam

Contactgegevens

Henk de Snoo
henk.desnoo@gaarkeuken.nl
06-53 39 09 98