Big Brothers Big Sisters Rotterdam

< Terug naar overzicht

Big Brothers Big Sisters Rotterdam

Big Brothers Big Sisters Rotterdam koppelt vrijwilligers (Bigs) vanaf 18 jaar aan kinderen (Littles) tussen de 6 en 18 jaar die extra een-op-een aandacht kunnen gebruiken. Deze persoonlijke een-op-een aandacht heeft positieve effecten op het leven van het kind.

  • Rotterdam
  • Jongeren, Kinderen
  • Creatieve initiatieven, Dagjes uit en vrije tijd, Kinderen en jeugd
  • ANBI status: ja

Lees meer over dit initiatief

Big Brothers Big Sisters koppelt jaarlijks vrijwilligers aan kinderen en heft bewezen effect op het leven van een kind. Iedere week spreken de matches minimaal een uur af gedurende een (school)jaar, tijdens de afspraak doen zij leuke dingen samen. De vrijwilligers zijn een positief rolmodel voor deze kinderen. De bewezen effecten van dit programma zijn groot. De Little gaat vaker naar school, er worden betere resultaten bereikt op school, de sfeer in de klas verbetert en er worden positieve studiekeuzes gemaakt. De Little voelt zich dankzij de mentor-relatie meer gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen, krijgt meer zelfvertrouwen, voelt zich gezien en gehoord en de horizon wordt verbreed. Dit geldt overigens ook voor de vrijwilliger. De matches worden begeleid door professionele matchcoördinatoren.

Groepsfoto matches

Om video's te kunnen kijken hebben we je toestemming nodig. Video's op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan jouw kijkgedrag volgen en gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video.

Bekijk details

Big Brothers Big Sisters Rotterdam

Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

Contactgegevens

Lisette van Dinter-Atema
lisette@bbbs-rotterdam.nl
0624693361