Categorie: Levensmiddelen en consumptiegoederen

Thuis in West Rotterdam

Thuis in West is een sociale organisatie in Rotterdam. We zijn present in de wijk. We zien veel gebrokenheid (eenzaamheid, armoede, taalachterstand etc.). In ons wijkcentrum en met onze buurtcommunity zorgen we met onze activiteiten dat mensen weer gaan schitteren. Iedereen mag thuiskomen.

Stichting BlijeGift

Ondersteunen gezinnen met structurele armoede door het maandelijks geven van bonnen voor levensmiddelen

Stichting Salaam

Stichting Salaam zet zich in voor o.a. de minderbedeelden in Rotterdam. Zo voorzien wij ruim 400 gezinnen 1 x in de 2 weken van een voedselpakket. Delen we tijdens de wintermaanden een warme maaltijd uit aan dak/thuislozen in Rotterdam en ondersteunen we vluchtelingen in het buitenland.

Rotterdamse Uitdaging

De Rotterdamse uitdaging verbindt lokale ondernemers met gesloten beurs aan vragen van stichtingen en verenigingen. Zo vullen ondernemers maatschappelijke vragen in, om Rotterdam nog mooier te maken!. Een actief maatschappelijk ondernemersnetwerk!

Voedselbank Rotterdam

Voedselbank Rotterdam is een stichting zonder winstoogmerk die uitsluitend met vrijwilligers werkt. We bieden 6500 huishoudens, in Rotterdam en omstreken, die het financieel slecht hebben een steun in de rug. Dit doen we in de vorm van een tijdelijk voedselpakket, welke ontzorgt.

Stichting Uitdeelpunt Schiebroek

Stichting Uitdeelpunt Schiebroek geeft gratis voedsel aan mensen die geen voedselbank krijgen, omdat ze vaak een paar euro boven de grens zitten.

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam biedt snelle hulp aan Rotterdammers die te maken hebben met een acute financiƫle noodsituatie. Met een klein team worden jaarlijks 4.000 aanvragen om financiƫle steun beoordeeld en 3.500 noodsituaties opgelost. Als het nodig is binnen 24 uur.

House of Hope

Wij ondersteunen bewoners in Rotterdam-Zuid die gebukt gaan onder armoede, eenzaamheid en gebrokenheid. Wij bieden een toegankelijke, hoopvolle en familiaire plek. We zijn langdurig aanwezig in de wijk en bouwen aan warme en duurzame relaties. Onze christelijke waarden zijn daarin richtinggevend.

De Gaarkeuken van Rotterdam

De Gaarkeuken van Rotterdam biedt van een gezonde maaltijd om zowel armoede als eenzaamheid tegen te gaan. Met een gevarieerd tweegangen menu draagt de Gaarkeuken bij aan de gezondheid van Rotterdammers met een klein budget. Ook andere bewoners uit de wijk zijn welkom om aan te schuiven aan tafel.

Present Rotterdam

Er zijn veel Rotterdammers die hulp nodig hebben, die in eenzaamheid en armoede leven. Daarnaast zijn er ook veel mensen die graag iets voor een ander zouden willen betekenen maar niet weten hoe ze daar komen waar de nood hoog is. Wij zijn graag de schakel tussen hen. Wij bouwen een brug.